Toteuttajien logot: Turun yliopisto, Turun kaupunki, Vipuvoimaa EU:lta, EU:n maaseuturahasto ja Varsinais-Suomen liitto

Lisätietoa

Huhtikuusta 2022 alkaen Turussa kokeillaan uudenlaista paikallisen ruoan myynti- ja jakelukanavaa vuoden 2023 kesään saakka! Laari Lähiruokapiste helpottaa lähiruoan ostamista ja tarjoaa lyhyen ketjun pellolta pöytään. Suosimalla lähiruokaa saat laadukasta ja puhdasta lähellä tuotettua ruokaa ja tuet samalla läpinäkyvää, paikallista tuotantoa!

Laari Lähiruokapisteen tilaukset tehdään ja maksetaan verkkokaupassa, sekä noudetaan joustavasti älylukolla toimivasta kontista noutoaikataulun puitteissa.

Hankkeen aikana Laari Lähiruokapisteen noutopistettä on kokeiltiin yhteensä kolmessa eri lokaatiossa Turun kaupunkialueella. Noutopisteen ensimmäinen sijainti oli Puutorilla, jonka jälkeen noutopistettä kokeiltiin K-Citymarket Kupittaan pihalla. Viimeinen noutopisteen sijainti oli Turun Länsikeskuksessa. Konseptia kehitettiin kokeilun aikana käyttäjäpalautteen perusteella ja tarjontaa täydennettiin teemoitetuilla ruokatapahtumilla ja ruokaelämyspalveluilla.


Laari Lähiruokapiste
info@laarilahiruokapiste.fi
050 477 6091

Laari lähiruokapisteen pilotoinnin toteuttaa Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Turun kaupungin yhteinen Food Hub -elämystorihanke (jatkuu 8/2023), joka on saanut rahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta. Hanke monipuolistaa paikallisten mikro- ja pk-elintarvikeyritysten myynti- ja jakeluverkostoja sekä synnyttää uusia yhteisiä tuotteita ja palveluita. Laari Lähiruokapiste tekee tiivistä yhteistyötä Herttoniemen Ruokaosuuskunnan kanssa, joka hoitaa Laarin maksuliikenteen.