Hunaja-chilimarinoitu kani
2 Patakanin kaniinin koipireittä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
¼ dl punaviinietikkaa
2 rkl Villilän mehiläistarhojen luomuhunajaa
1 kpl Nurmen puutarhan chiliä murskattuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
0,5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
OHJE
Kuivaa kanin lihan pinta talouspaperilla. Mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita keskenään marinadin aineet. Laita kanin lihat vuokaan tai kulhoon ja kaada päälle marinadi. Hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
Paista kaniin väri kuumalla pannulla ja laita kanit uunivuokaan. Kypsennä kaneja 160 asteisessa uunissa 20 min, kunnes kanin liha on kypsää. Valele kaneja paiston puolivälissä marinadilla.
Ohratto
1 dl ohranhelmiä
Puolikas sipuli
Öljyä
2 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
Suolaa
Mustapippuria
Huuhtele ohranhelmet hyvin ja valuta. Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä hetki. Lisää ohranhelmet ja kuullota hetki. Lisää puolet kasvisliemestä pannulle, vähennä hieman lämpöä ja kypsennä, kunnes neste on imeytynyt ohraan. Lisää loput kasvisliemet ja jatka kypsennystä. Kun neste on taas imeytynyt ohraan, lisää pannulle kerma. Anna kiehua, kunnes ohratto on paksua.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi