Kofte, paahdetut juurekset ja härkäpapuhummus

Kofte, paahdettuja juureksia ja härkäpapuhummusta ylhäältäpäin kuvattuna

Kofte

Kofte:
1 kg Kiimalan tilan naudanjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä

Mausteseos:
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl chilirouhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl vettä
1 tl soodaa
1 tl sitruunamehua

OHJE

Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla, jotta ne pehmenevät. Lisää jauhelihan joukkoon korppujauho ja sipulit, sekoita. Yhdistä mausteseoksen aineet keskenään ja lisää jauhelihan joukkoon. Yhdistä vesi, sooda ja sitruunamehu kupissa ja sekoita. Lisää jauhelihamassan joukkoon. Sekoita jauhelihamassa hyvin ja anna maustua jääkaapissa, kunnes olet tehnyt lisukkeet.

Pyörittele jauhelihamassa lihapullia ja muotoile tiukasti ”kebakoiksi” sasliktikun tai vartaan ympärille. Paista pannulla tai grillissä kypsäksi.

Paahdetut juurekset

300 g Kiimalan tilan keltajuurta ja punajuurta
100 g porkkanaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl suolaa
mustapippuria

OHJE

Kuori keltajuuret ja punajuuret. Leikkaa lohkoiksi ja levitä uunipellille. Leikkaa porkkanat suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi kuin muutkin juurekset. Liruta juuresten päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes juurekset ovat nippa nappa kypsiä.

Käytä vielä pannun tai grillin kautta juuri ennen tarjoilua.

Härkäpapuhummus

100 g Vihreä Härkä paahdettua härkäpapurouhetta
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl chilirouhetta
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
0,5 dl tuoretta persiljaa
(0,5 tl savupaprikaa koristeeksi)

OHJE

Yhdistä kulhossa tahini, oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, chili, sitruunankuori ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin. Lisää härkäpapurouhe ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.

Kaada hummus tarjoiluastiaan, ripottele päälle savupaprikaa ja lorauta hieman oliiviöljyä.

Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi