Lammas-hernecurry

Lammas-hernecurryä lautasella ja kattilassa

500 g Mikkolan tilan lampaan jauhelihaa tai Savulammaspaistia
500 g kiinteää perunaa
300 g keitettyjä Kallelan tilan herneitä
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl currya
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
400 g tomaattimurskaa
7 dl kasvislientä (7 dl vettä ja 2 kasvisliemikuutiota tai 0,5 dl kasvisfondia)
1 prk / 4 dl kookosmaitoa
Yhden sitruunan mehu
Rypsiöljyä
Puolikas ruukku lehtipersiljaa

OHJE

Jos teet curryn jauhelihasta, ruskista jauheliha pannulla ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä kattilassa. Lisää kattilaan pilkottu sipuli, valkosipuli, curry, inkivääri, juustokumina ja chili ja paista hetki miedohkolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattimurska, perunat ja kasvisliemi. Kiehauta. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 min, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää joukkoon jauheliha tai savulammaspaisti revittynä, herneet ja sitruunamehu. Anna hautua vielä viitisen minuuttia.

Hienonna lehtipersilja ja ripottele valmiin curryn päälle.

Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi