Mango-vadelmapopsia, karamellisoitua mangoa, salmiakkihunajaa ja hampunsiemencrumblea

POPS-jälkiruoka annos

4 kpl mango-vadelmapopsia

Karamellisoitu mango:
1 kypsä mango
3 rkl sokeria
30 g voita
4 rkl Hunajakeijun salmiakkihunajaa

OHJE

Leikkaa mangosta paloja niin että kivi jää jäljelle. Leikkaa palat lohkoiksi ja poista kuoret.

Levitä sokeri paistinpannulle ja kuumenna varovasti, kunnes sokeri on sulanut ja ruskistunut hieman. Lisää pannulle voi ja anna sen sulaa. Lisää pannulle mangolohkot ja paista, kunnes ne ovat karamellisoituneet.

Hampunsiemencrumble:
1,75 dl Heikkilän luomukaurahiutaleita
0,75 dl fariinisokeria
40 g sulatettua voita
0,75 dl HamppuFarmin hampunsiemeniä

OHJE

Yhdistä kulhoon kaurahiutaleet, fariinisokeri ja voisula. Sekoita hyvin. Levitä crumblemassa leivinpaperille uunipellille.

Kypsennä 180 asteisessa uunissa 10 min, kunnes crumble on saanut kullanruskean värin. Kaada crumble kulhoon ja lisää joukkoon hampunsiemenet, sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Kasaa jälkiruoka-annos laittamalla lautaselle ensin mangolohkot, niiden päälle crumblea ja crumblen päälle mango-vadelmapops. Liruta lopuksi päälle salmiakkihunajaa.

Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi