Porsaan ulkofileenugetit, herneitä ”sabzi” ja ranch-dippiä

Porsaan ulkofileenugetit, herneitä ”sabzi” ja ranch-dippiä

Porsaan ulkofileenugetit

600 g Vallan Maukkaan porsaan ulkofileepihvejä
2 rkl bbq-mausteseosta esim. Miss Klose pork rub
3 dl Heikkilän tilan täysjyvävehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 dl panko-jauhoja tai korppujauhoa
Rypsiöljyä paistamiseen

OHJE

Leikkaa porsaan ulkofileepihveistä tasakokoisia suikaleita ja mausta bbq-rubilla kauttaaltaan.

Riko munat astiaan ja vispaa niiden rakenne rikki. Laita yhteen astiaan pankojauho tai korppujauho ja yhteen täysjyvävehnäjauho. Pyörittele porsaanlihasuikaleet ensin täysjyvävehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa tai korppujauhoissa.

Lisää öljyä paistinpannulle tai paksupohjaiseen kattilaan niin, että sitä on pohjalla puolisen senttiä. Paista nugetit kypsiksi öljyssä ja valuta talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Herneitä ”sabzi”

2 dl Kallelan herneitä
Vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 punainen chili
0,5 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl garam masalaa
Puolikas ruukku tuoretta korianteria
Suolaa

OHJE

Liota herneitä yön yli ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna chili ja paista sitä hetki miedolla lämmöllä öljyssä paistinpannulla. Lisää kurkuma ja herneet ja hauduta hetki. Lisää loput aineet lukuun ottamatta tuoretta korianteria ja hauduta hetki.

Hienonna korianteri. Ota pannu pois lämmöltä, lisää joukkoon korianteri ja sekoita.

Ranch-dippi

1 dl piimää  
1 dl creme fraichea
1 dl majoneesia
1 tl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 tl sitruunamehua
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa

OHJE

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä hetki ennen tarjoilua.

Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi