Rosmariininäkkiä, kahvilla maustettuja punajuuria ja aurajuustokreemiä
12 kpl
12 kpl Livonsaaren leipomon Rosmariininäkkiä
Kahvilla maustetut punajuuret:
150 g Kiimalan tilan punajuurta
1,5 dl vahvaa Abi Coffeen kahvia
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl suolaa
Mustapippuria
Aurajuustokreemi:
100 g aurajuustoa
60 g (3 rkl) kuohukermaa
Basilikaa koristeluun
OHJE
Kuori punajuuret, leikkaa ne ohuehkoiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää punajuurten päälle kahvi, balsamiviinietikka ja mausteet. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 35 min, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä.
Yhdistä aurajuustokreemin aineet sylinterin mallisessa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.
Sivele Rosmariininäkin päälle aurajuustokreemiä, asettele päälle 2-3 punajuurilohkoa ja koristele basilikalla.
Pestonäkkiä, katkarapumajoneesia ja punasipulia
12 kpl
12 kpl Livonsaaren leipomon Pestonäkkiä
Katkarapumajoneesi:
180 g katkarapuja
40 g (1,5 rkl) majoneesia
20 g (1 rkl) creme fraichea tai smetanaa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
Punasipulia ja yrttejä koristeluun
OHJE
Sulata katkaravut ja purista niistä neste pois huolellisesti. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Leikkaa punasipulista ohuita renkaita.
Lusikoi Pestonäkin päälle katkarapumajoneesia ja koristele punasipulirenkailla ja tuoreilla yrteillä.
Pikkuleipää, vaniljatuorejuustoa, mansikkahilloa ja mustaherukansiemenlastuja
6 kpl
12 kpl Minbyn pikkuleipiä
100 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa esim. Valio
n. 0,5 dl mansikkahilloa
Minbyn mustaherukansiemenlastuja
OHJE
Laita tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota pikkuleivän päälle rinkula. Laita rinkulan sisään teelusikallinen mansikkahilloa ja laita toinen pikkuleipä sen päälle. Pursota vielä päällimmäisen keksin päälle tuorejuustorinkula ja laita sen sisään teelusikallinen hilloa.
Koristele mustaherukansiemenlastuilla.
Pikkuleipiä, aurajuustokreemiä ja mustaherukansiemenlastuja
12 kpl
12 kpl Minbyn pikkuleipiä
Aurajuustokreemi:
100 g aurajuustoa
60 g (3 rkl) kuohukermaa
Minbyn mustaherukansiemenlastuja ja yrttejä koristeluun
OHJE
Yhdistä aurajuustokreemin aineet sylinterin mallisessa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.
Sivele tai pursota aurajuustokreemiä pikkuleivän päälle ja koristele mustaherukansiemenlastuilla ja tuoreilla yrteillä.
Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi