Laarin tapakset neljään eri tyyliin

Laarin tapakset neljään eri tyyliin

Rosmariininäkkiä, kahvilla maustettuja punajuuria ja aurajuustokreemiä

12 kpl

12 kpl Livonsaaren leipomon Rosmariininäkkiä

Kahvilla maustetut punajuuret:
150 g Kiimalan tilan punajuurta
1,5 dl vahvaa Abi Coffeen kahvia
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl suolaa
Mustapippuria

Aurajuustokreemi:
100 g aurajuustoa
60 g (3 rkl) kuohukermaa
Basilikaa koristeluun

OHJE

Kuori punajuuret, leikkaa ne ohuehkoiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää punajuurten päälle kahvi, balsamiviinietikka ja mausteet. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 35 min, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä.

Yhdistä aurajuustokreemin aineet sylinterin mallisessa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.

Sivele Rosmariininäkin päälle aurajuustokreemiä, asettele päälle 2-3 punajuurilohkoa ja koristele basilikalla.

Pestonäkkiä, katkarapumajoneesia ja punasipulia

12 kpl

12 kpl Livonsaaren leipomon Pestonäkkiä

Katkarapumajoneesi:
180 g katkarapuja
40 g (1,5 rkl) majoneesia
20 g (1 rkl) creme fraichea tai smetanaa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria

Punasipulia ja yrttejä koristeluun

OHJE

Sulata katkaravut ja purista niistä neste pois huolellisesti. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Leikkaa punasipulista ohuita renkaita.

Lusikoi Pestonäkin päälle katkarapumajoneesia ja koristele punasipulirenkailla ja tuoreilla yrteillä.

Pikkuleipää, vaniljatuorejuustoa, mansikkahilloa ja mustaherukansiemenlastuja

6 kpl

12 kpl Minbyn pikkuleipiä
100 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa esim. Valio
n. 0,5 dl mansikkahilloa
Minbyn mustaherukansiemenlastuja

OHJE

Laita tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota pikkuleivän päälle rinkula. Laita rinkulan sisään teelusikallinen mansikkahilloa ja laita toinen pikkuleipä sen päälle. Pursota vielä päällimmäisen keksin päälle tuorejuustorinkula ja laita sen sisään teelusikallinen hilloa.

Koristele mustaherukansiemenlastuilla.

Pikkuleipiä, aurajuustokreemiä ja mustaherukansiemenlastuja

12 kpl

12 kpl Minbyn pikkuleipiä

Aurajuustokreemi:
100 g aurajuustoa
60 g (3 rkl) kuohukermaa

Minbyn mustaherukansiemenlastuja ja yrttejä koristeluun

OHJE

Yhdistä aurajuustokreemin aineet sylinterin mallisessa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.

Sivele tai pursota aurajuustokreemiä pikkuleivän päälle ja koristele mustaherukansiemenlastuilla ja tuoreilla yrteillä.

Kuva ja reseptit: Pasi Kuronen, Liemi ja Linssi